Velouté de fenouil à la carotte blanche

Velouté de fenouil à la carotte blanche

4.8 356 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 50 g parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 350 g de fenouil coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 250 g de carottes blanches coupées en morceaux (2-3 cm. Voir "Variante(s)")
  • 40 g de poireau coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour la finition
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.8 g
Kalorie 771.5 kJ / 186.8 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...