
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'oignons coupés en quatre
- 100 g de céleri branche coupé en morceaux (5 cm)
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de carottes détaillées en dés (5 mm)
- 250 g de pois cassés rincés
- 1200 g d'eau
- 1 ½ cube de bouillon de légumes
- 2 c. à café de feuilles de thym frais
- 1 c. à café de sel marin à ajuster en fonctions des goûts
- ¼ - ½ c. à café de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 319 kcal / 1342 kJ
- Białko
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Węglowodany
- 43 g