Boulettes de viande, pommes de terre et poivrons à la sauce tomate

Boulettes de viande, pommes de terre et poivrons à la sauce tomate

4.3 846 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Les boulettes de viande
  • de pain frais ou rassis, coupé en morceaux
    40 g
  • de lait
    80 g
  • de persil plat frais les feuilles seulement
    6 - 12 brins
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    1
  • de viande de bœuf hachée
    400 g
  • œufs
    2
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
  • huile pour graisser
  • de poivrons coupés en lanières fines
    600 g
La sauce tomate
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    50 - 80 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de tomates concassées en conserve
    725 g
  • d'eau
    100 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de pommes de terre coupées en cubes (2 cm env.)
    600 g
  • de poivre noir moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 483.5 kcal / 2033.8 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 45.2 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...