
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g d'échalotes coupées en deux
- 10 g de beurre demi-sel
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 c. à café de sel
- 600 g de pâtes fraîches aux œufs type tagliatelle
- 2 jaunes d'œufs
- 8 tranches de saumon fumé coupées en dés
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe d'aneth frais ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 371 kcal / 1553 kJ
- Białko
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Błonnik
- 2.3 g