Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g de pecorino, coupé en cubes de 2 cm de côté
lub 120 g de parmesan, coupé en cubes de 2 cm de côté - 4 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café bombée de gros sel
- 350 g de pâtes sèches, type spaghettoni ou spaghetti
-
150
g de charcuterie italienne à base de joue de porc, type guanciale
lub 150 g de pancetta en fines tranches - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Steak haché au gruyère
30 min
Carbonara
30 min
Gratin gourmand de macaroni
50min
Pâtes au jambon et au chorizo
30 min
Spaghetti carbonara
40 Min
Spaghetti carbonara
40 Min
Spaghetti aux échalotes et au citron
40 Min
Penne au pesto et jambon cru
15min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 min
Spaghetti carbonara express
25 min
Gnocchis à la carbonara
15min
Spaghetti alla carbonara
30 min