Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g de pecorino, coupé en cubes de 2 cm de côté
lub 120 g de parmesan, coupé en cubes de 2 cm de côté - 4 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café bombée de gros sel
- 350 g de pâtes sèches, type spaghettoni ou spaghetti
-
150
g de charcuterie italienne à base de joue de porc, type guanciale
lub 150 g de pancetta en fines tranches - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Gnocchis à la carbonara
15 Min
Carbonara
30min
Œuf à la coque et petites mouillettes de filo
35min
Pâtes au jambon et au chorizo
30min
Spaghetti carbonara
40min
Spaghetti carbonara
40min
Omelette aux pommes de terre et papillote de fruit
25min
Tortiglioni à la saucisse et aux champignons
35min
Spaghetti carbonara express
25min
Poulet à la moutarde et pommes vapeur
45min
Poulet au speck, mozzarella et tomates
35min
Œufs brouillés aux fines herbes
30min