Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de fromage à pâte pressée, type appenzeller (fromage suisse) coupé en gros cubes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 ½ l d'eau
- 1 c. à café bombée de gros sel
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 40 g de farine de blé
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni
- 300 g de lait entier
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2754 kJ / 657 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Tartines "croque-monsieur"
25 dk
Pipe rigate gratinés
1sa
Gratin de pâtes
25 dk
Conchiglioni aux boulettes de viande
1sa
Tagliatelle au saumon fumé
20 Min
Gratin de pâtes au fromage
50 dk
Pommes de terre farcies
1 Std. 15 Min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1sa
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 Min
Pâtes au gorgonzola
40 dk
Tartiflette
1 Std. 15 Min