Wersje kompatybilne
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de ras el-hanout
- 600 g de pilons de poulet
- 300 g d'eau
- 20 feuilles de coriandre fraîche
- 2 tomates, en quartiers
- 150 g de fenouil, en morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de graines de couscous complet
- 85 g d'olives vertes
- 200 g d'eau chaude
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1679 kJ / 402 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Poulet à l'algérienne
40 dk
Poulet aux olives, citron et tagliatelles
1 Std. 5 Min
Poulet basquaise
50 dk
Poulet au citron, olives et boulgour
50 dk
Couscous royal
1h 20min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1sa
Couscous d'agneau express
55 dk
Poulet à l'ail
50 dk
Tajine de poulet aux oignons confits, raisins secs et pistaches
55 dk
Poulet marocain au garam masala et couscous
50 dk
Sauté de veau aux olives
1sa
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1sa