Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orecchiette
- 200 g di farina tipo 0
- 150 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 175 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Condimento e cottura
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 spicchi di aglio
- 400 g di pomodori ciliegino, privati dei semi e in quarti
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti piccoli (1 cm circa)
- 150 g di rucola fresca, lavata
- pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Farfalle ai peperoni e tonno
50 dk
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 dk
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Penne integrali con capperi e olive
30 Min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1sa 30 dk
Spaghettini ai peperoni
50 dk
Tubettini alla maiorese
55min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Tagliatelle panna e funghi
1sa
Gnocchi alla sorrentina
1h 25 min