Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
TM5 TM6

Orecchiette con pomodorini, rucola e patate

4.2 (32 oceny)

Składniki

Orecchiette

  • 200 g di farina tipo 0
  • 150 g di farina di semola di grano duro + q.b.
  • 175 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale

Condimento e cottura

  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 spicchi di aglio
  • 400 g di pomodori ciliegino, privati dei semi e in quarti
  • 200 g di patate, pelate e a tocchetti piccoli (1 cm circa)
  • 150 g di rucola fresca, lavata
  • pecorino grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1481 kJ / 354 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
53.9 g
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy