![Linguine al nero di seppia Linguine al nero di seppia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/852192CB-00F0-4B61-AEFB-84596909898C/Derivates/5B457D57-A441-4B2E-9D44-C5AF0D51D49F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di seppie pulite e a strisce (1 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 1 ½ cucchiaini di sale
- 1 - 2 bustine di nero di seppia liquido
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- 4 fette di limone biologico per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Sarde a beccafico
35 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3h 30 min
Penne allo Spada profumate allo zenzero
30 Min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1 Std.
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Pesce spada al salmoriglio
5min