Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di seppie pulite e a strisce (1 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 1 ½ cucchiaini di sale
- 1 - 2 bustine di nero di seppia liquido
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- 4 fette di limone biologico per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 Min
Sarde a beccafico
35 Min
Bavette con scampi all'arancia
15min
Risotto al nero di seppia
35 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1h 10min
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1 Std. 30 Min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min