![Spaghetti al vino rosso Spaghetti al vino rosso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF9FB3A6-9B32-4E2B-8D76-CD8356768426/Derivates/de9e4812-9149-4d92-b75a-9ca5b9707f91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 150 g di vino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salsiccia senza pelle, sgranata
- 300 g di acqua
- 160 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2476.9 kJ / 592 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 738 mg
Alternatywne przepisy
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Pasta alla bagossa
50 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Farfalle risottate con tacchino al profumo di rose e limone
40 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 Min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50 Min
Casarecce risottate al limone
30 Min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 Min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40 Min