![Calamarata, spigola e Pachino Calamarata, spigola e Pachino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4650E929-6C90-4D89-8E4D-AD46235FF3AF/Derivates/2177B6F2-DB83-4B37-97B1-B736276D05FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di basilico fresco, lavate e asciugate
- 40 g di cipollotti in quarti
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di filetti di branzino (2 spigole) a tocchi (1 cm)
- 40 g di Vodka
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 3 pizzichi di sale
-
320
g di pasta fresca, tipo calamarata
lub 320 g di pasta secca, tipo calamarata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1740.9 kJ / 416.1 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 186.7 mg
Alternatywne przepisy
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 min
Penne alla puttanesca
35 min
Spigole all'acqua pazza
30min
Polpetti affogati
45 Min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2h 25min
Calamari alla napoletana
40min