Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Sugo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla rossa di Tropea a fettine
- 350 g di passata di pomodoro
- 20 g di nduja calabrese
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di fagioli in scatola
- 1 pizzico di origano secco
Termine della preparazione
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghetti all'amatriciana
35p
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55p
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Penne alla puttanesca
35p
Penne all'arrabbiata
20p
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Spaghetti con la bottarga
25 min
Vermicelli aglio e olio
25 min