![Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli Fileja con sugo alla 'nduja e fagioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6094eba7-3956-4291-8af4-69d316df2973/Derivates/f4ced0d2-b29c-425c-aa73-6643e24f221a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Sugo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolla rossa di Tropea a fettine
- 350 g di passata di pomodoro
- 20 g di nduja calabrese
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di fagioli in scatola
- 1 pizzico di origano secco
Termine della preparazione
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Agnello al curry indiano
1 godz. 30 min
Lasagne all'amatriciana
2 godz.
Cipollata
1 godz.
Fileja al ragù
3h
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4h 10min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40 min
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55 min
Rigatoni affumicati
25min
Sugo alla puttanesca
45 min
Sugo all'amatriciana
50min