![Timballo di anelletti al forno Timballo di anelletti al forno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94CB12ED-CD9F-4E18-BFCF-1872A6B0BEB9/Derivates/D29C66CE-28B8-4EB7-BD6A-DB3472A15B5F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di melanzane violette rotonde a fette (7-8 mm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 120 g di Provolone dolce a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di pasta secca, tipo anelletti
- 30 g di pangrattato
- 4 uova sode, sgusciate e affettate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 Min
Granita di mandorle
10 Min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Sarde a beccafico
35 Min
Timballo di riso alla siciliana
1 Std. 30 Min
Pipette primaverili
45 Min
Spaghetti alla "Norma"
1 Std. 30 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Brioches siciliane
3h 15min
Involtini di melanzane al prosciutto
1 Std.
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min
Rosticceria siciliana
2h