Trofie pesto e champignon
TM5 TM31 TM6

Trofie pesto e champignon

4.7 (43 oceny)

Składniki

Pesto

  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 130 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale

Termine della preparazione

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 80 g di prosciutto crudo a listarelle
  • 200 g di funghi champignon a fette
  • 320 g di pasta secca tipo trofie

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3368 kJ / 805 kcal
Białko
25.4 g
Węglowodany
59.2 g
Tłuszcz
51.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy