Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 150 g di farro
-
200
g di vongole veraci
lub 200 g di vongole congelate - 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 15 pomodori ciliegino in quarti
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 dk
Orzo e pesce in insalata
1sa 15 dk
Insalata di farro e pollo
45 dk
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30 Min
Insalata di mare con orzo perlato
1 Std. 35 Min
Farro alla nizzarda
40 Min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 Min
Insalata di farro e pollo
1sa 30 dk
Insalata di riso integrale con vongole e pomodorini
45 dk
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Farro al pesto e fagiolini
30 Min
Farro pomodorini e gamberi con pesto di prezzemolo (Modalità Cuoci riso)
30 Min