Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla a metà
- 60 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di carne trita di manzo
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di uvetta
- 8 fiori di zucca, puliti
- 20 g di provola a cubetti
- 850 g di acqua
- 250 g di riso Carnaroli
- uvetta, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di riso bicolore con salsa allo yogurt
45 min.
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30 min.
Merluzzo in crosta di erbe con riso e salsa al limone
1h
Crostata alla banana
4 Std. 30 Min
Crema al caffè
15 min
Insalata di riso verde ai gamberi
1hod. 50min
Pudding alle albicocche e aceto balsamico
1h
Sorbetto cocco e cioccolato
15 min
Insalata di riso basmati
55 min.
Insalata di riso integrale (vegan)
1h
Pane pesto e pomodori
3 Std. 55 Min
Involtini di fagiolini, patate e burro al timo
50 min.