Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 175 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di rucola, lavata e asciugata
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
Crema di ceci e cozze
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 peperoncino piccante fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di ceci bianchi lessi, sgocciolati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- acqua q.b.
- sale q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cozze pulite e sgusciate
- 20 g di vino bianco
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Calamarata, spigola e Pachino
30min
Lagane, ceci e vongole
30min
Dentice agli agrumi
45min
Ravioli con ripieno di pesce
1h 30min
Fettuccine cime di rapa, stracciatella e pepe rosa
1h 40 min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35min
Tagliatelle Sol di Sicilia
1h 30min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Calzoncelli melfitani
1h 40 min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 Std. 30 Min
Baccalà con peperoni cruschi
50min