![Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/67B1080E-3EBE-4B3D-B5D1-2F8543E717FF/Derivates/3ae78e6f-d03e-4695-b2b4-e49ea5f4c6a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cavatelli
- 175 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di rucola, lavata e asciugata
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
Crema di ceci e cozze
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 peperoncino piccante fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di ceci bianchi lessi, sgocciolati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- acqua q.b.
- sale q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cozze pulite e sgusciate
- 20 g di vino bianco
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 min
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Pucce
7h
Cozze ripiene
1h 30min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 Min
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1 Std. 10 Min
Cartellate
1 Std. 5 Min
Pasticciotti leccesi
1h 15 min
Minestra di fave con cicoria
50 Min