Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di polpo fresco pulito
- 100 g di sedano a pezzi
- 100 g di carote, pelate e a rondelle
- 1 cipolla a fettine
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 700 g di patate
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Anelli di totano in umido
30 Min
Insalata di polpo e zucchine
1sa
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3h
Calamari in umido
55min
Polpo agli agrumi
1sa
Polpo al vino rosso
1sa
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 dk
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 dk
Polpo in rosso
35 dk