Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco intero
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 1 mazzetto di rucola, lavata e asciugata
-
250
g di pomodori datterino a metà
lub 250 g di pomodori ciliegino a metà - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiai di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4949 kJ / 1183 kcal
- Białko
- 85.7 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 58.8 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Insalata di polpo e zucchine
1 Std.
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Polpo in bottiglia
9h 10min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 Std.
Insalata di seppioline con frutta secca
30 Min
Polpo agli agrumi
1 Std.
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Insalata di calamari al limone
35 Min