![Insalata di polpo con pomodorini e rucola Insalata di polpo con pomodorini e rucola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF3C60CF-CAB2-4573-AB12-4F98F547A694/Derivates/3647C12C-CDE6-4D92-8CF4-6300AD58A721.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco intero
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 1 mazzetto di rucola, lavata e asciugata
-
250
g di pomodori datterino a metà
lub 250 g di pomodori ciliegino a metà - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiai di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4949 kJ / 1183 kcal
- Białko
- 85.7 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 58.8 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 godz.
Insalata di polpo e zucchine
1 godz.
Orata al sale
40 мин.
Insalata di polpo, patate e cannellini con olio al limone
3ч.
Polpo con patate alla salentina
1 godz. 10 min
Polpo agli agrumi
1 godz.
Pescatrice ai pomodorini
1 godz.
Salmone al cartoccio
35 min
Insalata fredda di polpo e patate
50 мин.
Branzino al cartoccio
1 godz. 10 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 мин.
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 мин.