![Polpo in guazzetto (per 2 persone) Polpo in guazzetto (per 2 persone)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E088FE36-12E4-4753-90BE-F654D066DBBF/Derivates/95c2669a-ba47-4b69-83bf-ea5a873467ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpo fresco a pezzi
- 20 g di vino rosso
- 150 g di pomodori datterino in scatola, scolati
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35min
Polpetti affogati
45min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Polpo agli agrumi
1 Std.
Calamari alla marchigiana
35min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 Min
Moscardini al limone
30 Min
Calamari in umido
55 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Calamari alla napoletana
40 Min