![Ragù di funghi Ragù di funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ED0F1B2-1D98-453B-8B20-87686B0D4233/Derivates/FF85734C-8C88-4D83-8758-5F83557C5735.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi pleurotus a pezzi grossi
- 50 g di vino bianco
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere (opcjonalnie)
- 600 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4h 10min
Favata sarda
1h
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Sugo all'ortolana
1h 5min
Piselli in umido
1h 10min
Sugo di cozze e vongole
1h 20min
Sugo all'arrabbiata
20min
Sugo classico
55min
Sugo all'amatriciana
50min
Ragù di carne mista
1h 30min
Sugo al basilico
1h 10min
Ragù di salsiccia
1h 15min