Coniglio alla siciliana

Coniglio alla siciliana

4.3 134 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di olive verdi denocciolate
  • 50 g di olive nere taggiasche denocciolate
  • 800 g di carne di coniglio a pezzi
  • acqua salata + aceto q.b. per lavare il coniglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale dissalati
  • 1 peperoncino
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 200 g di pomodorini ciliegia a cubetti, privati della buccia e dei semi
  • 50 g di brodo di carne
    50 g di acqua, + 1 pizzico di dado per brodo di carne fatto in casa
  • 50 g di vino bianco secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 345 kcal / 1443 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 2.2 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...