Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 50 g di olive nere taggiasche denocciolate
- 800 g di carne di coniglio a pezzi
- acqua salata + aceto q.b. per lavare il coniglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale dissalati
- 1 peperoncino
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di pomodorini ciliegia a cubetti, privati della buccia e dei semi
-
50
g di brodo di carne
lub 50 g di acqua + 1 pizzico di dado per brodo di carne fatto in casa - 50 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1 godz. 25 min
Coniglio ai funghi
1h 10min
Coniglio in umido
1 godz. 25 min
Agnello al vino
40 Min
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Coniglio alla mediterranea
50 Min
Coda alla vaccinara
3 godz.
Agnello in umido
1 godz. 20 min
Coniglio alla ligure
3 godz. 20 min
Coniglio stufato
1h 10min
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Coniglio in porchetta
1 godz. 20 min