![Peperoni ripieni di carne Peperoni ripieni di carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E2E86F40-2BA0-4127-81DA-121ADC4ECE5D/Derivates/97B4113B-86E2-42EC-BE23-499C2240FD33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 peperoni di medie-piccole dimensioni
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (3-4 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di scamorza affumicata a pezzi (1 cm)
- 30 g di cipolle
- 30 g di sedano a pezzi (2 cm)
- 30 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 300 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 2 uova
- 40 g di pangrattato
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
Alternatywne przepisy
Pollo ai peperoni
1h 5min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Parmigiana di melanzane
2h
Zucchine ripiene
1 godz. 10 min
Torta salata di cipolle bianche
1h 25min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min
Melanzane ripiene
1h 30min
Polpette classiche
1h
Peperoni ripieni
1h 5min
Polpette alla calabrese
50min
Melanzane alla pizzaiola
1 godz. 10 min
Uova ripiene
40min