Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote
- 3 c. à café d'huile de tournesol
- 60 g de sarrasin cru
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 240 g d'eau (soit 2,5 fois le volume de sarrasin)
- ¼ cube de bouillon de volaille, émietté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 choux de Bruxelles
- 10 feuilles de nori (opcjonalnie)
- 200 g de cocktail de fruits de mer surgelé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920.9 kJ / 458.8 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 16.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto crevette-épinard
40 dk
Risotto de sarrasin aux champignons
1h 15min
Mousse de brebis au pamplemousse
4sa
Pâte à tartiner sans gluten
15 Min
Riz au lait, abricots à l'estragon
50 dk
Quiche légère aux légumes verts
1 godz. 30 min
Menu petit prix - Brandade de morue gratinée aux olives
1sa
Pizza de polenta à l'andouille
45 dk
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3 Std. 25 Min
Riz espagnol aux fruits de mer
40 dk
Lasagne aux légumes à la béchamel légère
1sa
Calamar à la piperade
35 dk