
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'oignons nouveaux verts, coupés en tronçons (5 cm)
- 10 g de coriandre fraîche effeuillée
- 10 g de menthe fraîche effeuillée
- 10 g de basilic thaï frais effeuillé
- 1 morceau de gingembre frais de la taille d'une noix, pelé et coupé en 4
- 1 tige de citronnelle fraîche raccourcie à 10 cm, base et feuilles externes retirées
- 1 jus de citron vert, fraîchement pressé
- 4 c. à soupe de sauce piquante thaïe type sweet chili
- 4 c. à soupe de sauce de poisson type nuoc-mâm
- 1000 g d'eau
- 800 g de bar vidé et écaillé (28 cm maximim, la taille du Varoma)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kcal / 1373 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g