Soupe corse

Soupe corse

4.2 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 150 g de haricots coco roses, secs (voir "Conseil(s)")
Le jour même
  • 70 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 60 g de pancetta coupée en lardons
  • 10 g d'huile d'olive
  • 2 - 3 feuilles de chou frisé coupées en lanières (100 g env.)
  • 100 g de carottes coupées en rondelles (1 cm)
  • 100 g de blanc de poireau coupé en tronçons (2 cm)
  • 1 feuille de laurier
  • 4 branches de thym frais
  • 1400 g d'eau
  • 25 g de concentré de tomate
  • 100 g de pâtes sèches, type coquillettes
  • 5 - 6 brins de basilic frais ciselé
  • 2 - 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 3 - 4 pincées de sel (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 197.7 kcal / 827 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 317 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...