Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 TL Kümmel, ganz
- 2 EL Öl
- 800 g Lammfleisch aus der Keule, in Stücken (4 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 400 g Geflügelfond
- 300 g Möhren, längs geviertelt, in Stücken (4 cm)
- 400 g Steckrüben, in Würfeln (2 cm)
- 600 g Kartoffeln, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 493 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1 Std.
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2h
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Garnelen-Eintopf
45 Min
Arroz Brut
1 Std.
Boeuf Bourguignon
9h 30 min
Enten-Pastilla mit Aprikosen und Pinienkernen
50 Min
Boboti (pikant gewürzter Hackbraten)
1h 10min
Schnelles Lamm Dhansak
50 Min
Sheperd`s Pie
1 Std. 30 Min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1h 15min
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
1 Std.