Rindfleisch-Wintergemüsetopf

Rindfleisch-Wintergemüsetopf

4.3 157 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Möhren davon eine der Länge nach halbiert und restliche Möhren in Scheiben (1 cm)
    330 g
  • Tafelspitz
    500 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian
    3 Zweige
  • Rosmarin
    1 Zweig
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Lorbeerblätter
    2
  • Wacholderbeeren
    2
  • Weißkohl in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Kohlrabi in Stiften (1 x 4 cm)
    250 g
  • Gabelspaghetti (Garzeit 7 Minuten)
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 1408 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...