Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 100 g Speckwürfel
- 30 g Öl
- 1 Dose Linsen (Tellerlinsen, 800 g)
- 1 ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 15 g Balsamico, dunkel
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft, in Streifen geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1346 kJ / 322 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Italienischer Linseneintopf
1h
Grüne Linsensuppe mit Selchfleisch
50min
Gemüse-Nudel-Suppe mit Pistou
1 godz. 25 min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1h
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Krautsuppe
55 Min
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1h
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min