Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 600 g Kürbisfleisch (z.B. Butternuss), geschält, in Stücken (5 cm)
- 10 g Butter
- 150 g Speckwürfel
- ½ Rindsuppenwürfel (für 0,5 l)
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- ¼ - ½ TL Salz, nach Geschmack
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL weißer Balsamessig
- 30 g Wasser
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 835 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 525 mg
Alternatywne przepisy
Kürbisgulasch
45 min.
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 min.
Kürbisrösti mit Schnittlauchsauce
35min
Kürbis-Chili
35min
Pastinaken-Apfel-Stampf
40 min.
Kürbis-Hack-Auflauf
1h 10 min.
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40 min.
Zucchini-Hackfleisch-Eintopf
55 min.
Kartoffel-Kürbis-Ragout
50 min.
Kürbispüree mit Kokosmilch und Haselnüssen
40 min.
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min.
Kartoffel-Kürbis-Gulasch
40 min.