Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La chapelure de speculoos
-
50
g de biscuits speculoos
lub 50 g de biscuits secs
La sauce au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
La crème caramel
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 8 confiseries au caramel, type Carambar
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 497 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7h
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Délice au Carambar
2h 30min
Crémeux de Carambar
2h 30min
Gâteau aux 3 chocolats
2u. 55min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 Std. 45 Min
Tarte au citron destructurée
20min
Entremets façon tiramisu
5h