Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La chapelure de speculoos
-
50
g de biscuits speculoos
lub 50 g de biscuits secs
La sauce au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
La crème caramel
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 8 confiseries au caramel, type Carambar
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 497 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Tarte au citron destructurée
20 min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3sa 20 dk
Délice au Carambar
2h 30min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 godz. 45 min
Cheesecakes en verrine
3 godz. 5 min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Mousse vanille-pomme
7ωρ.
Verrine à la pomme
30 min
Délice pomme-speculoos
12h