Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 115 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 jaunes d'œufs
- 250 g de farine
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 502.5 kJ / 119.9 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Sablés choco-coco
45min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Goûters fondants au chocolat
1 Std.
Madeleines
30min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 godz. 15 min
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2h 35min
Gourmandises aux fraises
35 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Langues de chat à la vanille
15 Min
Sablés bretons
50 Min