Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 30 g de sucre roux
- 175 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux
Le caramel
- 380 g de lait concentré sucré
- 50 g de beurre doux
- 50 g de sucre roux
Le glaçage chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 40 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Tablette de chocolat au blé soufflé
2sa 40 dk
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Trianon
3h
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Coulant chocolat au cœur caramel
24u.
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 min
Brookie
1u.
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1u. 45min