Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 30 g de sucre roux
- 175 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux
Le caramel
- 380 g de lait concentré sucré
- 50 g de beurre doux
- 50 g de sucre roux
Le glaçage chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 40 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15h
Napolitain
73 Std. 40 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3u. 40min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min
Le drômois
12 Std. 45 Min
Pièges aux speculoos
3 Std. 15 Min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3 Std.
Délice au Carambar
2h 30 min
Brookie
1h
Trianon
3 Std.
Délice pomme-speculoos
12h