Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 œuf
- beurre demi-sel, pour le moule
L'émulsion chocolat au lait
- 200 g de lait
- 200 g de crème liquide entière
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
La finition
- 250 g de fraises fraîches, coupées en deux
- 20 g de copeaux de chocolat
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 10 parts
- Kalorie
- 26156 kJ / 6257 kcal
- Białko
- 101 g
- Węglowodany
- 657 g
- Tłuszcz
- 352 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake chocorange
50min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Crème brûlée au chocolat
3ωρ. 15 λεπτ.
Barres choco-Passion
2h 45min
Entremets aux deux chocolats
35min
Tartelettes choco-framboises
55 min
Tarte aux chocolats
2 godz. 20 min
Pannacotta aux 3 chocolats
2 godz. 30 min
Roulé au chocolat
1 godz. 30 min
Biscuit roulé
1h 50min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min