Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les sablés
- 2 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre doux, fondu
Le nappage au chocolat au lait
- 180 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 4 c. à soupe de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 40 morceaux
- Kalorie
- 9579 kJ / 2286 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 246 g
- Tłuszcz
- 130 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1 Std.
Sablés au chocolat
50 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 Std. 15 Min
Madeleines au chocolat
30 Min
Comme un biscuit BN®
1 Std. 30 Min
Biscuits à la confiture
1 Std.
Sablés viennois au chocolat
50 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Sablés nantais
2h 40min
Sablés bretons
50 Min
Madeleines aux pépites de chocolat
1 Std.
Langues de chat à la vanille
15 Min