Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les sablés
- 2 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre doux, fondu
Le nappage au chocolat au lait
- 180 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 4 c. à soupe de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 40 morceaux
- Kalorie
- 9579 kJ / 2286 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 246 g
- Tłuszcz
- 130 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Sablés au chocolat
50 dk
Comme un biscuit BN®
1 godz. 30 min
Goûters fondants au chocolat
1sa
Madeleines
30 Min
Sablés léopard
1h 15min
Sablés viennois au chocolat
50 dk
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2h 35min
Allumettes croustillantes au chocolat
1sa
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 godz. 30 min
Langues de chat à la vanille
15 Min
Sablés bretons
50 dk