Wersje kompatybilne
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La banquise
- 100 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 100 g de mascarpone
Le coulis de framboise (facultatif)
- 125 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g d'eau
Le crumble de speculoos
- 75 g de farine de blé
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g de cassonade
- 50 g de biscuits speculoos
Le manteau tout chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 60 g de mascarpone
- 40 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 2223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7h
Verrines choco-caramel-speculoos
3u. 40min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Tiramisu choco-pistache en verrines
3h 30min
Entremets aux deux chocolats
35min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30 min
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min
Tiramisu à la pâte à tartiner chocolat-noisettes
12h
Verrine fraise-chocolat blanc
1u. 45min
Tiramisu poire-speculoos
12sa 30 dk