Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
-
150
g de saumon fumé
lub 150 g de truite fumée -
70
g de fromage blanc nature
lub 70 g de fromage frais - 5 g d'aneth frais
- 4 pincées de curry en poudre (opcjonalnie)
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des besoins
- 15 - 20 g de farine, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 412 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Tourbillon au fromage
2 Std. 30 Min
Verrines à l'italienne
3 Std. 25 Min
Rillettes aux deux saumons
40min
Fleurs chorizo-feta
35min
Palmiers saumon aneth
40min
Pain de saumon, crème citronnée
6 godz. 15 min
Tartinade fondante et craquante aux courgettes
12hod. 45min
Brochettes de cabillaud et chorizo, semoule aux légumes et velouté poivron et féta
45min
Rillettes de thon à la tomate
10 Min
Bouchées au chèvre et chorizo
30 Min
Mousses de betterave en deux façons
15 Min
Verrine apéritive concombre, pomme et saumon fumé
15 Min