
Urządzenia i Akcesoria
Fizoły ze śliwkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
130 - 150 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
200 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
750 - 770 g fasoli Piękny Jaś, suszonej uprzednio namoczonej i opłukanej (patrz wskazówka)
-
700 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g śliwek suszonych, wędzonych (Suska Sechlońska) bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
1 - 1 ½ łyżki grzybów, suszonych zmielonych na puder (patrz wskazówka)
-
1 łyżka majeranku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479.3 kcal /
2006.9 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
64.6 g
Błonnik
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska