
Urządzenia i Akcesoria
Fizoły ze śliwkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół130 - 150 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju rzepakowego15 g
-
chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
fasoli Piękny Jaś, suszonej uprzednio namoczonej i opłukanej (patrz wskazówka)750 - 770 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
śliwek suszonych, wędzonych (Suska Sechlońska) bez pestek, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)200 g
-
grzybów, suszonych zmielonych na puder (patrz wskazówka)1 - 1 ½ łyżki
-
majeranku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji1 łyżka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479.3 kcal /
2006.9 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
64.6 g
Błonnik
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska