
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki
Składniki
-
dyni np. Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki700 g
-
soli1 łyżeczka
-
imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki15 g
-
papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki15 g
-
gruszek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych500 g
-
masła30 g
-
cynamonu, mielonego2 - 3 szczypty
-
cukru80 g
-
wody200 g
-
octu jabłkowego100 g
-
białej gorczycy w ziarnach1 łyżeczka
-
ziarenek pieprzu mieszanego1 łyżeczka
-
goździki3
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
266.3 kcal /
1114.2 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
51.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
603 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka Waldorf
15 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Hummus z dyni
1 godz.
Pikle
1 godz. 20 min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min