Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dyni, np. Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 700 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 15 g imbiru, świeżego korzenia, obranego, pokrojonego na kawałki
- 15 g papryczki chili, świeżej, pokrojonej na kawałki
- 500 g gruszek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 30 g masła
- 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego
- 80 g cukru
- 200 g wody
- 100 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka białej gorczycy, w ziarnach
- 1 łyżeczka ziarenek pieprzu mieszanego
- 3 goździki
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1114.2 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 603 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Sałatka rosyjska z burakami
1h 10min
Topinambur po prowansalsku
50 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Pikle
1 Std. 20 Min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 Std. 30 Min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 Std. 30 Min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Hummus z dyni
1 Std.