Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami

Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami

3.8 4 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk

Składniki

  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g ryżu białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
  • 40 g wiórków kokosowych
    40 g płatków kokosowych
  • 100 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
  • ¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 10 śliwek suszonych, bez pestek
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2.7 g
Kalorie 719.7 kJ / 171.9 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...