Wersje kompatybilne
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 1000 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 1 łyżeczka soli
- 100 g ryżu, białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
-
40
g wiórków kokosowych
lub 40 g płatków kokosowych - 100 g quinoa (komosy ryżowej), Melvit
-
¼ - ½
łyżeczki cynamonu, mielonego
lub ¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego - 10 śliwek suszonych, bez pestek
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 719.7 kJ / 171.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 Std.
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1h 25min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15h
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Tiramisu bez laktozy
12hod. 40min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 Min
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 Min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min