Urządzenia i Akcesoria
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka soli
-
100 g ryżu białego, Thailand premium, Melvit (patrz wskazówka)
-
40 g płatków kokosowych40 g wiórków kokosowych
-
100 g quinoa (komosy ryżowej) Melvit
-
¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego¼ - ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
10 śliwek suszonych, bez pestek
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.7 g
Kalorie
719.7 kJ /
171.9 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflety z owocami leśnymi
50min
Czarne sezamki
1h 50min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2h 30min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1h 50min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55min
Placki z mąki kokosowej
30min
Tiramisu bez laktozy
12h 40min
Deser kokosowy z Varomy
1h
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1h
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1h