Urządzenia i Akcesoria
Kiszony kalafior w różowej marynacie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1800 g wody
-
320 g czerwonych buraków nieobranych, średniej wielkości
-
800 g różyczek kalafiora
-
2 łyżki soli kamiennej
-
2 łyżki cukru
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka kminku (opcjonalnie)
-
koper ogrodowy, świeży, do kiszenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3629.9 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
501.5 kJ /
119.9 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Surowy dżem z truskawek z nasionami chia (dieta raw)
13 godz. 15 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Pikle
1 godz. 20 min
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min