Urządzenia i Akcesoria
Kiszony kalafior w różowej marynacie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1800 g wody
-
320 g czerwonych buraków nieobranych, średniej wielkości
-
800 g różyczek kalafiora
-
2 łyżki soli kamiennej
-
2 łyżki cukru
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka kminku (opcjonalnie)
-
koper ogrodowy, świeży, do kiszenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3629.9 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
501.5 kJ /
119.9 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Pasta z topinamburu
35 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Gazpacho z malinami
1 godz. 15 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 godz. 50 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min