Kiszony kalafior w różowej marynacie

Kiszony kalafior w różowej marynacie

3.4 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 1800 g wody
  • 320 g czerwonych buraków nieobranych, średniej wielkości
  • 800 g różyczek kalafiora
  • 2 łyżki soli kamiennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
  • 1 łyżka kminku (opcjonalnie)
  • koper ogrodowy, świeży, do kiszenia

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 119.9 kcal / 501.5 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 3629.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...