
Urządzenia i Akcesoria
Kiszony kalafior w różowej marynacie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 słoiki
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1800 g wody
-
320 g czerwonych buraków nieobranych, średniej wielkości
-
800 g różyczek kalafiora
-
2 łyżki soli kamiennej
-
2 łyżki cukru
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka kminku (opcjonalnie)
-
koper ogrodowy, świeży, do kiszenia
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
119.9 kcal /
501.5 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
3629.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Musztarda
36 godz. 10 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min