Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 60 g białej gorczycy
- ¾ łyżeczki nasion kolendry
- 4 goździki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soli
- 20 g brązowego cukru
- 1 liść laurowy, suszony
- 125 g octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 177.8 kJ / 42.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 Min
Chutney truskawkowy
50 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2h 30min
Dżem z melona
30 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Czeska pasta piwna
1h 10min
Żółty ketchup
45 Min
Chutney śliwkowy
1h