Urządzenia i Akcesoria
Musztarda z gruszek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 porcji
Składniki
-
750 g gruszkę obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
60 g białej gorczycy
-
¾ łyżeczki nasion kolendry
-
4 goździki
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soli
-
20 g brązowego cukru
-
1 liść laurowy, suszony
-
125 g octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
177.8 kJ /
42.5 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z topinamburu
35 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Ketchup
1 godz.
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min