
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 60 g białej gorczycy
- 20 g brązowego cukru
- 10 g soli
- 4 goździki
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ łyżeczki nasion kolendry
- 125 g octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 12 porcji
- Kalorie
- 3376.2 kJ / 806.4 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 158.3 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 24.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Chutney śliwkowy
1h
Sól cytrusowa
40min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1h 30min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30min
Powidła owocowe
1 Std. 35 Min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Musztarda gruszkowa
30min
Chutney truskawkowy
50 Min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min