Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 1000 g d'aubergines, coupées en rondelles
- 100 g de gros sel
- 500 g de tomates, coupées en deux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g d'huile d'olive
-
500
g de viande d'agneau, hachée
lub 500 g de viande de mouton, hachée - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure (opcjonalnie)
La sauce béchamel au fromage de brebis
- 100 g de fromage de brebis, sec
- 40 g de beurre doux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2453 kJ / 590 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
3h
Veau aux olives
1 Std.
Aubergines à la bonifacienne
2h
Moussaka
1h 45min
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Boulettes keftas aux citrons confits, tajine de légumes aux agrumes
1h 55min
Moussaka
1 Std. 40 Min
Moussaka
2 godz. 30 min
Champignons farcis
55min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Sauce rouille
10 min
Ma moussaka "désorientée"
1 Std. 30 Min