Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 1000 g d'aubergines, coupées en rondelles
- 100 g de gros sel
- 500 g de tomates, coupées en deux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g d'huile d'olive
-
500
g de viande d'agneau, hachée
lub 500 g de viande de mouton, hachée - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure (opcjonalnie)
La sauce béchamel au fromage de brebis
- 100 g de fromage de brebis, sec
- 40 g de beurre doux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2453 kJ / 590 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
3h
Moussaka
1h 40min
Moussaka
2h 30min
Tajine de poulet au citron confit
3h
Tielle sétoise
3h 30min
Ma moussaka "désorientée"
1h 30 min
Curry d'agneau aux aubergines
50min
Calamars farcis au chorizo
1h 10min
Axoa d'agneau
55min
Moussaka
1u. 45min
Calamar à la piperade
35min
Gratin d'aubergine au parmesan
1h 30 min