
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lardons fumés
- 700 g de chair de potiron coupée en gros morceaux
- 150 g d'oignons coupés en quatre
- 150 g de carottes coupées en tronçons
- 20 g de beurre
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 150 g de poires très mûres, épluchées et détaillées en cubes
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse légère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 138 kcal / 579 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 12 g