Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only (optional)
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 650 g water
- 50 g tomato paste
- ½ tsp salt (optional)
- 400 g mixed vegetables (e.g. potato, carrot, mushroom, celery), diced or cut into pieces (see Tips)
- 400 g canned borlotti beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 100 g dried pasta shells
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.2 kJ / 256.2 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 548.3 mg
Alternatywne przepisy
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Cauliflower gratin
1 Std.
Chicken cacciatore
50 Min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Tuscan bean soup
40 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Tuscan bean soup
30 Min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Pumpkin soup
30 Min
Vegetable soup
35 Min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min