Spiced Moroccan lentil soup

Spiced Moroccan lentil soup

4.5 392 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 180 g), cut into halves
    1
  • olive oil
    40 g
  • ground ginger
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • sweet paprika
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • chilli powder
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • water
    750 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • red lentils (see Tips)
    100 g
  • canned crushed tomatoes
    800 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • fresh coriander leaves for garnishing
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 261.8 kcal / 1099.3 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 329 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...