Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre
- 800 g d'épaule de veau, coupée en morceaux
- 15 g de cognac
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'échalotes
- 120 g de graines de couscous
- 1 filet d'huile neutre
- 400 g d'eau
- 200 g de carottes nouvelles, coupées en tronçons de 3 cm
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 citron confit, coupé en quatre
- 130 g d'olives vertes dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2181 kJ / 521 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2h
Navarin d'agneau
1 godz. 15 min
Ragoût express d'agneau épicé
30 min
Navarin de veau au safran et légumes printaniers
1 godz.
Navarin d'agneau printanier
1 godz. 20 min
Sauté de veau Marengo
55 min
Alouettes provençales
1 godz. 30 min
Veau Marengo
55 min
Sauté de veau Marengo
1 godz. 15 min
La daube niçoise
13 Std. 20 Min
Couscous d'agneau et légumes
1 Std. 10 Min
Axoa d'agneau
55 min