Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 2 carottes, taillées en tagliatelle
- 2 courgettes, taillées en tagliatelle
- 15 g de fromage à pâte persillée (bleu), type roquefort ou bleu d'Auvergne
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 771 kJ / 185 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan au chèvre, fondue de poireau et sauce au yaourt
50min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Flans de poireau
35min
Petits flans de carotte
12 godz.
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 Std. 20 Min
Tagliatelle de carotte et courgette vapeur
35min
Petits flans de carotte à l'estragon
1 Std. 50 Min
Roulé d'épinards au chèvre frais
1h 30min
Flan d'épinard
45 min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35min
Tartelette courgette-brebis
50min
Tarte croustillante carotte et courgette
1h