
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 75 g de beurre à température ambiante, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 25 g d'eau
La garniture
- 150 g de cantal coupé en morceaux
- 6 œufs
- 300 g de crème fraîche
- 10 g de ciboulette fraîche ciselée
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 160 g de saucisse sèche, coupée en tranches fines
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 872 kcal / 3623 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Węglowodany
- 38 g