Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, coupés en morceaux
- 3 gousses d'ail
- 200 g de tomates pelées au jus
- 200 g de poivron vert
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- 400 g de lait de coco
- 100 g d'eau
- 500 g de manioc, coupé en petits morceaux(1-2 cm env.)
- 40 g d'huile végétale
- 800 g de crevettes cuites, décortiquées (taille moyenne), coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1524 kJ / 364.2 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1020.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet aux gombos à la brésilienne
50 Min
Crevettes yakisoba
35 Min
Nems de crevettes et émulsion d'ananas
45 Min
Crevettes exotiques coco-gingembre
20 Min
Curry de poulet du Mozambique
45 Min
Poulet aux noix de cajou et basilic thaï
45 Min
Risotto exotique
30 Min
Nouilles chinoises façon thaïe au poulet
25 Min
Moqueca de poisson à la farofa
50 Min
Pad Thaï
50 Min
Poulet tandoori
45 Min
Poulet tikka masala
35 Min